سمعک رایگان بهزیستی
سمعک رایگان بهزیستی ::سمعک یک کالای وارداتی است که تحت تأثیر قیمت ارز قیمت آن نیز تغییر میکند. ازاینرو تأمین هزینه خرید این ابزار مهم و ضروری برای کمشنوایان و افراد نیازمند برعهده ارگانها و سازمانهای حمایتی است.
از جمله این نهادها، سازمان بهزیستی است که سالیانه، سمعکهایی را به طور رایگان در اختیار کمشنوایان قرار میدهد. برای خرید سمعک اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.
خدمات بهزیستی به افراد کمشنوا و کمبرخوردار به ارائه سمعک محدود نمیشود. ارزیابی شنوایی از قبیل ادیومتری، تمپانومتری و ABR از جمله این خدمات هستند که در کنار تجویز سمعک و کاشت حلزون، گفتاردرمانی و تربیت شنوایی، به کم شنوایان تحت پوشش بهزیستی ارائه میشود.
حس شنوایی از جمله حواس پنجگانه انسان است که در کنار حس بینایی، بویایی، چشایی و لامسه نقش بسزایی در فرایند یادگیری و برقراری ارتباط با دیگران دارد. اهمیت این حس در تعاملات اجتماعی و حتی یافتن شغل برای هر فردی بسیار حائز اهمیت است.
سمعکهای رایگان بهزیستی از چه برندی هستند؟
افراد کمشنوا دچار سطح متفاوتی از افت شنوایی هستند. خرید و انتخاب یک سمعک خوب و مناسب هر فرد، به عوامل بسیار زیادی از جمله میزان افت شنوایی بستگی دارد.
سمعکهایی که بهزیستی ارائه میدهد، مناسب هر گوش نیستند. زیرا همانطور که گفته شد، هر فرد به میزان خاصی از کمشنوایی مبتلاست و باید طبق نظر پزشک متخصص و بر اساس آزمایشات ادیومتری، سمعک مخصوص به خود را دریافت کند. برای خرید سمعک اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.
هرچند سازمان بهزیستی گاهی سمعکهای خوب ارائه میدهد ولی به طور کامل رایگان نیستند و فقط بخشی از هزینه را سازمان تأمین اجتماعی و خدمات درمانی تقبل میکند. ولی مابقی هزینه را باید بیمار پرداخت کند.
حتی در مواقعی که سمعک دچار خرابی شده و آسیب جدی میبیند، غیر قابل تعمیر میشود و اگر فرد بخواهد سمعک جدیدی بخرد و بیمه هم نباشد، هزینه سمعک بهزیستی با هزینه سمعک بازار آزاد تفاوتی نخواهد داشت.
همچنین باتریهای ارائه شده توسط بهزیستی، فقط در دو مدل موجود هستند. اگر فرد سمعک را از بهزیستی تهیه کرده باشد، بازهم در تهیه باتری آن دچار مشکل میشود. سهمیه باتری ارائه شده توسط بهزیستی، ماهیانه یک بسته 6 عددی است.

کمشنوایان و معضل تهیه ابزارهای جانبی سمعک
هم اکنون قیمت یک سمعک خیلی معمولی 3 میلیون تومان در بازار آزاد است. این هزینه غیر از سایر خدماتی است که فرد باید برای تهیه سمعک دریافت کند. خدماتی همچون ویزیت توسط پزشک متخصص، سنجش افت شنوایی و حتی قالبگیری نیز باید توسط کمشنوا پرداخت شود.
سمعکها به دلیل اینکه در محیط مرطوب گوش قرار میگیرند، در معرض بیشترین خرابی هستند؛ بنابراین هرچند وقت یکبار باید برای تعمیر آنها اقدام کرد. اغلب قطعهها هم کمیاب شدهاند و کمشنوا برای تأمین و تعمیر برخی قطعات، حداقل بالای 500 هزارتومانی باید هزینه پرداخت کند.
حداقل قیمت یک سمعک قابلقبول 5 میلیون تومان است. اگر فرد کمشنوا از دو ناحیه گوش دچار افت شنوایی باشد، باید 10 میلیون تومان فقط برای تأمین سمعک هزینه کند. برای خرید سمعک اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.
اغلب بیمهها، کمکهزینه این ابزار گرانقیمت را به عهده نمیگیرند. بهعنوانمثال تأمین اجتماعی فقط برای یک سمعک، حدود یک میلیون تومان و با ارائه مدارک پزشکی، حضور فرد و معاینه توسط پزشک معتمد سازمان و بعد از طیکردن مراحل اداری و … پرداخت میکند.
اغلب ناشنوایان به دلیل گران بودن سمعک و در برخی موارد مشکل در تأمین هزینه خرید باتری، سمعک را کنار گذاشته و از آن استفاده نمیکنند. بهتر است بدانید این امر باعث ایجاد پیامدهای ناگواری در سلامت شنیداری فرد میشود.
در صورت عدم استفاده از سمعک، مهارتهای گفتاری و زبانی وی دچار اختلال میشود. این مسئله در بهویژه دانشآموزان موجب گوشهگیری، انزوا و حس خودکمپنداری خواهد شد.
جمعبندی
سازمان بهزیستی از جمله سازمانهای حمایتی که وظیفه پوششدهی و رسیدگی به وضعیت افراد کمبرخوردار جامعه را برعهده دارد. یکی از خدماتی که این سازمان به افراد تحت پوشش خود ارائه میدهد، تهیه ابزارهای جانبی پزشکی مانند سمعک است.
سمعکهای ارائه شده توسط بهزیستی، طبق نظر پزشک متخصص تجویز و به ناشنوا به طور رایگان ارائه میشوند. اما ازآنجاکه تمام افراد دارای میزان افت شنوایی متفاوتی هستند، این سمعکها برای تمام کم شنوایان تحت پوشش این سازمان مناسب نیستند. درصورتیکه فرد، به طور آزاد سمعک را تهیه کند، سازمان تأمین اجتماعی و خدمات درمانی فقط بخشی از هزینه را پرداخت میکنند.
:: برچسبها:
سمعک ,
انواع سمعک ,
:: بازدید از این مطلب : 277
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0